Hopp til hovedinnhold

Bunadfest

Nominasjonssøknaden er sendt til UNESCO, og ved utgangen av 2024 vil vi få vite om den allmenne norske bunadbruken havner på listen over immateriell kulturarv. Denne milepælen ble feiret med en bunadfest med kongelige besøk i Oslo 26. april.

Det er Noregs Ungdomslag, Norsk husflidslag, Norsk folkedraktforum, Studieforbundet kultur og tradisjon sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, som står bak nominasjonen, og arbeidet har nå pågått i tre år. Søknaden ble på nyåret sendt til Kulturdirektoratet, som godkjente den. Den er nå sendt inn til UNESCO. Mot slutten av neste år får vi vite om den allmenne norske bunadbruken havner på den representative listen over verdens immaterielle kulturarv. 

 • 1/1
  Kronprinsesse Mette-Marit ankommer bunadfesten i Oslo 26. april 2023. Foto: Geir Dokken/bunadbruk.no

Dette ble behørig feiret, med en stor bunadfest i Oslo. Til stede var blant annet kronprinsesse Mette-Marit og Oslos ordfører Marianne Borgen. Leikarringen i BUL underholdt med dans, og gjestene ble informert om arbeidet som er gjort. En stor feiring av bunaden, og den norske bunadbruken, og at vi har nådd en av de virkelig store milepælene i arbeidet.

 • 1/1
  Kronprinsesse Mette-Marit og Marianne Borgen. Foto: Geir Dokken/bunadbruk.no
 • 1/1
  Leder ved Norsk institutt for bunad og folkedrakt Camilla Rossing informerer om søknadsarbeidet. Foto: Geir Dokken/bunadbruk.no
 • 1/1
  Dans ved leikarringen i BUL. Foto: Geir Dokken/bunadbruk.no
Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1