Hopp til hovedinnhold

Utdanningsmuligheter

Det finnes for tiden ingen utdanning innen drakt- og tekstilhistorie i Norge, for relevante kurs og studieløp må man til utlandet. Under kan dere lese om utdanningsmuligheter ellers i Skandinavia.

Ved Uppsala universitet i Sverige tilbys et studieløp i Textilvetenskap. Dere kan lese mer om studiet og finne informasjon om søknadsprosessen her.  Uppsala har også et rent nettkurs i Dräkt- och interiörhistoria, mer informasjon om dette finnes her.

Göteborgs universitet tilbyr et semester i drakthistorie. Det kan dere lese mer om her.

Högskolan i Borås har flere kurs som går på det tekstilhistoriske, og tekstiltekniske, mer informasjon er tilgjengelig her. Her tilbys også flere fulle studieløp blant annet innen design og produktutvikling, mer informasjon om dette her.

Lunds universitet tilbyr et studieløp i Modevetenskap, hvor studentene også er innom motehistorien. Mer informasjon om studiet her. 

I Danmark ligger Centre for Textile Research under Københavns universitet, de tilbyr forskjellige kurs med jevne mellomrom. Informasjon om hvilke kurs som til enhver tid er aktuelle finnes her.

  • Poselensdukke i bomullskjole
    1/1
    Dukke fra Vest-Telemark. Foto NBF